Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja pysznego obiadu z mięsem wieprzowym w roli głównej. U mnie to była łopatka, ale tak naprawdę to każde mięsko będzie pasować do sosu musztardowego. Nie wymaga zbytniego zaangażowania i doskonale smakuje np. z kopytkami, które tu idealnie pasują, tworząc świetny zestaw obiadowy.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1671
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 46
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 466
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1243
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1671
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 46
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 466
Składniki
Mięso pokroić na plastry ok. 1,5 cm grubości. Lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć z obu na mocno rozgrzanej patelni do zrumienienia. Następnie dodać plastry cebuli i kawałki czosnku. Chwilę smażyć. Teraz albo całość przełożyć do rondla, albo na patelnię wlać wodę do wysokości mięsa, dodać ziele angielskie i liście laurowe, i przykryć pokrywą. Dusić na małym ogniu przez godzinę lub więcej, aż mięso będzie miękkie. Obracać co jakiś czas. Gdy mięso będzie miękkie, dodać 1-2 łyżki musztardy (wg uznania), dokładnie wymieszać i dalej chwilę dusić. Następnie wyjąć mięso, liście laurowe i ziele angielskie, a pozostały sos z patelni przelać do garnuszka i zblendować razem z cebulą i czosnkiem. Sos można jeszcze doprawić, ew. zagęścić mąką ziemniaczaną, wlać z powrotem na patelnię, przełożyć mięso, podgrzać i całość wymieszać. SMACZNEGO!!!