Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowina z bakłażanem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i delikatnie rozbij tłuczkiem.
Kolendrę rozgnieć w moździerzu razem z pieprzem. Dolej oliwę, ocet, wino oraz miód. Dopraw całość solą i wymieszaj. Do przygotowanej zalewy włóż wieprzowe kotlety, po czym odstaw je na kilka godzin do zamarynowania.
Bakłażana potnij w grube plastry i posyp solą. Poczekaj, aż puszczą sok, a następnie wytrzyj ręcznikiem.
Ułóż na grillu mięso oraz warzywa, polej całość zalewą i upiecz.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Po odcedzeniu dopiecz na grillu.
Wieprzowinę i bakłażany ułóż na przemian w piramidki, przekładając je kawałkami pomidora i ogórka. Danie podawaj z ziemniakami posypanymi posiekanym koperkiem.Źródło: Telemax