Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowina z bakłażanem"
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 103
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9764
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 48
Dziś do pracy.
Odsłon: 675
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 103
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9764
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 48
Dziś do pracy.
Odsłon: 675
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w plastry i delikatnie rozbij tłuczkiem.
Kolendrę rozgnieć w moździerzu razem z pieprzem. Dolej oliwę, ocet, wino oraz miód. Dopraw całość solą i wymieszaj. Do przygotowanej zalewy włóż wieprzowe kotlety, po czym odstaw je na kilka godzin do zamarynowania.
Bakłażana potnij w grube plastry i posyp solą. Poczekaj, aż puszczą sok, a następnie wytrzyj ręcznikiem.
Ułóż na grillu mięso oraz warzywa, polej całość zalewą i upiecz.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Po odcedzeniu dopiecz na grillu.
Wieprzowinę i bakłażany ułóż na przemian w piramidki, przekładając je kawałkami pomidora i ogórka. Danie podawaj z ziemniakami posypanymi posiekanym koperkiem.Źródło: Telemax