Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z dodatkiem ryżu idealnie sprawdzi się w lunchboksie. :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 245
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 996
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 245
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 996
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Składniki
Kotlety lekko potłuc, posolić i popieprzyć z dwóch stron. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kotlety z dwóch stron do zarumienienia.
Podlać połową szklanki wina. Przyprawić łyżeczką curry, ciągle smażyć.
Mięso przekręcić na drugą stronę. Dodać resztę wina. Na każdy kawałek wieprzowiny nałożyć plasterek cytryny. Dusić aż do zgęstnienia sosu na sporym ogniu.
Potrawa świetnie smakuje z ryżem i z surówką ze świeżych warzyw. Smacznego! :)