Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z dodatkiem ryżu idealnie sprawdzi się w lunchboksie. :)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 163
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1258
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 231
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 163
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1258
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 231
Składniki
Kotlety lekko potłuc, posolić i popieprzyć z dwóch stron. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kotlety z dwóch stron do zarumienienia.
Podlać połową szklanki wina. Przyprawić łyżeczką curry, ciągle smażyć.
Mięso przekręcić na drugą stronę. Dodać resztę wina. Na każdy kawałek wieprzowiny nałożyć plasterek cytryny. Dusić aż do zgęstnienia sosu na sporym ogniu.
Potrawa świetnie smakuje z ryżem i z surówką ze świeżych warzyw. Smacznego! :)