Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z dodatkiem ryżu idealnie sprawdzi się w lunchboksie. :)
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 152
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 76
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7824
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 152
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 76
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7824
Składniki
Kotlety lekko potłuc, posolić i popieprzyć z dwóch stron. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kotlety z dwóch stron do zarumienienia.
Podlać połową szklanki wina. Przyprawić łyżeczką curry, ciągle smażyć.
Mięso przekręcić na drugą stronę. Dodać resztę wina. Na każdy kawałek wieprzowiny nałożyć plasterek cytryny. Dusić aż do zgęstnienia sosu na sporym ogniu.
Potrawa świetnie smakuje z ryżem i z surówką ze świeżych warzyw. Smacznego! :)