Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z dodatkiem ryżu idealnie sprawdzi się w lunchboksie. :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34966
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18083
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34966
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18083
Składniki
Kotlety lekko potłuc, posolić i popieprzyć z dwóch stron. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć kotlety z dwóch stron do zarumienienia.
Podlać połową szklanki wina. Przyprawić łyżeczką curry, ciągle smażyć.
Mięso przekręcić na drugą stronę. Dodać resztę wina. Na każdy kawałek wieprzowiny nałożyć plasterek cytryny. Dusić aż do zgęstnienia sosu na sporym ogniu.
Potrawa świetnie smakuje z ryżem i z surówką ze świeżych warzyw. Smacznego! :)