Do góry

Dania główne Przepis na:

Wieprzowina z grzybami

Wieprzowina z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Wieprzowina z grzybami"

Składniki

  • 45 dag wieprzowiny
  • 2 łyżki oleju
  • czerwona cebula
  • po strąku żółtej i czerwonej papryki
  • 15 dag suszonych grzybów mun
  • 5 łyżek sosu ostrygowego
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby zalej zimną wodą, aby namiękły. Mięso pokrój na cieniutkie paseczki i obgotuj je przez 5 minut w osolonej wodzie. Wyjmij łyżką cedzakową.

  2. W tej samej wodzie obgotuj grzyby. Pokrój papryki, cebulę, grzyby. Podsmaż mięso, dodaj warzywa z grzybami. Smaż kilka minut. Przypraw sosem.

  3. Przepis nadesłała Małgorzaty Gasek z Otwocka.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń