Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię łączyć mięso z sezonowymi warzywami. Świetnie nadaje się do tego papryka w różnych kolorach. A doprawiona pod koniec wędzoną papryką, nadaje temu daniu wyjątkowy smak.
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 106
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 427
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 183
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 107
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 297
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 106
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 427
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 183
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 107
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 297
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dowolną kostkę. Oprószyc solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. W głębokiej patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu i wrzucić pokrojone mięso. Obsmażyć z każdej strony, cały czas mieszając. Podlać bulionem, dodać pokrojone warzywa i dusić około 40 minut pod przykryciem na średnim ogniu aż mięso zmięknie i stanie się soczyste. Na drugiej patelni roztopić 1 łyżkę smalcu, wsypać 1 łyżkę wędzonej papryki . Mieszać aż tłuszcz wchłonie paprykę i płyn zgęstnieje . Dodać do mięsa z warzywami. Doprawić solą i pieprzem wg własnego smaku. Podawać z chlebem lub ziemniakami jako samodzielne danie.