Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 571 Ocena: 21292
Dodano: 11.12.2017
Odsłon: 5750
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Groch zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na noc. Drugiego dnia groch gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczył, około 1 godziny; powinien być miękki, ale nie rozgotowany.
W dużym garnku gotujemy wcześniej posiekaną kapustę. Do kapusty dodajemy liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego. Gotujemy do miękkości.
Obieramy cebule, kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle na złoty kolor.
Do garnka z kapustą dodajemy groch i cebulę; gotujemy jeszcze przez chwilę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Obserwator 13 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Właśnie to danie "za mną chodzi". W Wigilię jakoś nie przepadałem za nim, za duża konkurencja innych dań, ale tak przed z chęcią. A zdjęcie i przepis jak zwykle ekstra.2 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 11 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Pycha <33 Kto głosował? | Odpowiedz

marysia11082 11 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne,polecam.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 11 grudnia 2017Zgłoś do usunięcia
O majn gad ;) Kapusta z grochem, groch z kapustą :)) U mnie może to być na 12-tu talerzach i tyle mi wystarczy xDNo dobra, może jakaś rybka i serniczek do tego ;)
3 Kto głosował? | Odpowiedz