Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chociaż lubię kapustę z grochem nie robię jej często, ale jest to jedna z tradycyjnych potraw która u nas w domu jest daniem obowiązkowym na wigilijnym stole…
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38332
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38332
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 392
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 156
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9239
Składniki
Groch zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na noc. Drugiego dnia groch gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczył, około 1 godziny; powinien być miękki, ale nie rozgotowany.
W dużym garnku gotujemy wcześniej posiekaną kapustę. Do kapusty dodajemy liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego. Gotujemy do miękkości.
Obieramy cebule, kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle na złoty kolor.
Do garnka z kapustą dodajemy groch i cebulę; gotujemy jeszcze przez chwilę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.