Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chociaż lubię kapustę z grochem nie robię jej często, ale jest to jedna z tradycyjnych potraw która u nas w domu jest daniem obowiązkowym na wigilijnym stole…
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256332
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2956
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256332
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2956
Składniki
Groch zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na noc. Drugiego dnia groch gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczył, około 1 godziny; powinien być miękki, ale nie rozgotowany.
W dużym garnku gotujemy wcześniej posiekaną kapustę. Do kapusty dodajemy liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego. Gotujemy do miękkości.
Obieramy cebule, kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle na złoty kolor.
Do garnka z kapustą dodajemy groch i cebulę; gotujemy jeszcze przez chwilę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.