Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chociaż lubię kapustę z grochem nie robię jej często, ale jest to jedna z tradycyjnych potraw która u nas w domu jest daniem obowiązkowym na wigilijnym stole…
Polecam.
Odsłon: 310
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 308
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 220
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 134
Polecam.
Odsłon: 310
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 308
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 220
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 134
Składniki
Groch zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na noc. Drugiego dnia groch gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczył, około 1 godziny; powinien być miękki, ale nie rozgotowany.
W dużym garnku gotujemy wcześniej posiekaną kapustę. Do kapusty dodajemy liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego. Gotujemy do miękkości.
Obieramy cebule, kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle na złoty kolor.
Do garnka z kapustą dodajemy groch i cebulę; gotujemy jeszcze przez chwilę. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.