Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie rybne, które zrobimy w 30 minut, ryba jest bardzo pyszna na ciepło jak również można podać jako danie na zimno. Sos gotowy można zastąpić sosem samemu zrobionym, to danie jest dla osób, które mają mało czasu na przygotowanie.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4604
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4066
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 20
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4604
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4066
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 20
Składniki
1. Płaty rybne kroimy na mniejsze kawałki, solimy, panierujemy w jajku, następnie w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. W między czasie co smaży się nam ryba robimy sos, cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pokrojone w kostkę ogórki i odlaną z zalewy kukurydzę. Wlewamy sos meksykański i chwilę gotujemy.
4. Rybę po usmażeniu układamy w naczyniu i przekładamy sosem. 5. Gotowe. 6. Smacznego.