Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijne uszka z grzybami
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 434
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3164
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 204
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 434
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3164
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 204
Składniki
Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę. Cebulę pokrojoną w kosteczkę zeszklić na oleju. W maszynce przemielić na średnich oczkach grzyby. ( Możemy również wszystko drobno pokroić). Całość wymieszać dodać podsmażoną cebulkę. Doprawić solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać. Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Cienko rozwałkować i za pomocą kieliszka wyciąć kółka. Po kolei do każdego kółka włożyć kulkę farszu i skleić jak tradycyjnego pieroga , dodatkowo sklejając ze sobą jego końce. Gotujemy z osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia. Podajemy z czerwonym barszczem. Przepis znajdziecie również na moim kanale.