Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę.
Cebulę pokrojoną w kosteczkę zeszklić na oleju.
W maszynce przemielić na średnich oczkach grzyby. ( Możemy również wszystko drobno pokroić). Całość wymieszać dodać podsmażoną cebulkę. Doprawić solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać.
Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki).
Cienko rozwałkować i za pomocą kieliszka wyciąć kółka.
Po kolei do każdego kółka włożyć kulkę farszu i skleić jak tradycyjnego pieroga , dodatkowo sklejając ze sobą jego końce.
Gotujemy z osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia. Podajemy z czerwonym barszczem. Przepis znajdziecie również na moim kanale.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 27 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka;)0 Kto głosował? | Odpowiedz