Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwiartki w innej odsłonie. Proste i smaczne.
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 131
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6249
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 184
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 131
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6249
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 184
Składniki
Przygotować marynatę. W moździerzu rozbić ziele a angielskie, nasiona kolendry, nasiona goji, lubczyk, nasiona pieprzu i 2 ząbki czosnku Mięso przełożyć do naczynia. Dodać sól, liście laurowe, wino, rozbite w moździerzu nasiona oraz papryczkę chili.Dodać wody aby mięso było przykryte Marynować min 2 godziny
Mięso odsączyć i przełożyć na blaszkę. Pod skórę włożyć pokrojony ząbek czosnku. Posypać papryką, vegetą i zielem angielskim. Zalewę, w której marynowało się mięso wlać na blaszkę tak aby dno było przykryte. Włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 30 min. Mięso należy pilnować i uzupełniać zalewę, w przypadku jej wyparowania.
Podawać Smacznego