Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwiartki w innej odsłonie. Proste i smaczne.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20699
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26366
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 118
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20699
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26366
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4403
Składniki
Przygotować marynatę. W moździerzu rozbić ziele a angielskie, nasiona kolendry, nasiona goji, lubczyk, nasiona pieprzu i 2 ząbki czosnku Mięso przełożyć do naczynia. Dodać sól, liście laurowe, wino, rozbite w moździerzu nasiona oraz papryczkę chili.Dodać wody aby mięso było przykryte Marynować min 2 godziny
Mięso odsączyć i przełożyć na blaszkę. Pod skórę włożyć pokrojony ząbek czosnku. Posypać papryką, vegetą i zielem angielskim. Zalewę, w której marynowało się mięso wlać na blaszkę tak aby dno było przykryte. Włożyć do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 30 min. Mięso należy pilnować i uzupełniać zalewę, w przypadku jej wyparowania.
Podawać Smacznego