Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsmaczniejszych metod na królika!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Królika poporcjowałam, ułożyłam ściśle w naczyniu na przemian z cebulą. Dodałam ziele i liście i zalałam szklanką wina. Schowałam do lodówki.
Elementy królika obtoczyłam w mące i obsmażyłam w rondlu na rumiano.
Do obsmażonego królika dodałam obrane i pokrojone warzywa i zalałam winem z marynaty i jeszcze uzupełniłam drugą szklanką wina. Dodałam szałwię i dusiłam pod przykryciem.
Po godzinie królik będzie rozpływał się w ustach. Mąka z obtoczenia u mnie wystarczyła do sosu. Ewentualnie łyżkę mąki można rozrobić w zimnej wodzie i dodać i rozmieszać w sosie.
Podałam z ziemniakami.
Smacznego :)