Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsmaczniejszych metod na królika!
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 129
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4839
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 118
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 129
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4839
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 118
Składniki
Królika poporcjowałam, ułożyłam ściśle w naczyniu na przemian z cebulą. Dodałam ziele i liście i zalałam szklanką wina. Schowałam do lodówki.
Elementy królika obtoczyłam w mące i obsmażyłam w rondlu na rumiano.
Do obsmażonego królika dodałam obrane i pokrojone warzywa i zalałam winem z marynaty i jeszcze uzupełniłam drugą szklanką wina. Dodałam szałwię i dusiłam pod przykryciem.
Po godzinie królik będzie rozpływał się w ustach. Mąka z obtoczenia u mnie wystarczyła do sosu. Ewentualnie łyżkę mąki można rozrobić w zimnej wodzie i dodać i rozmieszać w sosie.
Podałam z ziemniakami.
Smacznego :)