Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, delikatne i pełne smaku placki.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 120
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 300
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1251
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2255
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25621
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 120
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 300
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1251
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2255
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25621
Składniki
Warzywa obieramy, marchew, pietruszkę i kalarepę, ścieramy na dużych oczkach, a ziemniaki i czosnek jak zawsze na miał, mieszamy dodajemy sól, pierz, drobno pokrojony koperek i szczypiorek, mąkę i jajka, dokładnie mieszamy. Żeby usunąć nadmiar wody, masę wylewam na drobne sito. Rozgrzewam olej na patelni i zaczynam smażenie. Upieczone placki wykładam na papierowe ręczniki, by usunąć nadmiar tłuszczu. Podaje z zimną maślanką.
Lepiej robić małe placuszki, wtedy lepiej się przewraca na drugą stronę.