Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, delikatne i pełne smaku placki.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 440
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 440
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
Warzywa obieramy, marchew, pietruszkę i kalarepę, ścieramy na dużych oczkach, a ziemniaki i czosnek jak zawsze na miał, mieszamy dodajemy sól, pierz, drobno pokrojony koperek i szczypiorek, mąkę i jajka, dokładnie mieszamy. Żeby usunąć nadmiar wody, masę wylewam na drobne sito. Rozgrzewam olej na patelni i zaczynam smażenie. Upieczone placki wykładam na papierowe ręczniki, by usunąć nadmiar tłuszczu. Podaje z zimną maślanką.
Lepiej robić małe placuszki, wtedy lepiej się przewraca na drugą stronę.