Do góry

Dania główne Przepis na:

Wiosenne placki

Wiosenne placki

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3625

Dodano:

Odsłon: 6181

Lekkie, delikatne i pełne smaku placki.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa obieramy, marchew, pietruszkę i kalarepę, ścieramy na dużych oczkach, a ziemniaki i czosnek jak zawsze na miał, mieszamy dodajemy sól, pierz, drobno pokrojony koperek i szczypiorek, mąkę i jajka, dokładnie mieszamy. Żeby usunąć nadmiar wody, masę wylewam na drobne sito. Rozgrzewam olej na patelni i zaczynam smażenie. Upieczone placki wykładam na papierowe ręczniki, by usunąć nadmiar tłuszczu. Podaje z zimną maślanką.

  2. Lepiej robić małe placuszki, wtedy lepiej się przewraca na drugą stronę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń