Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, delikatne i pełne smaku placki.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 913
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 913
Składniki
Warzywa obieramy, marchew, pietruszkę i kalarepę, ścieramy na dużych oczkach, a ziemniaki i czosnek jak zawsze na miał, mieszamy dodajemy sól, pierz, drobno pokrojony koperek i szczypiorek, mąkę i jajka, dokładnie mieszamy. Żeby usunąć nadmiar wody, masę wylewam na drobne sito. Rozgrzewam olej na patelni i zaczynam smażenie. Upieczone placki wykładam na papierowe ręczniki, by usunąć nadmiar tłuszczu. Podaje z zimną maślanką.
Lepiej robić małe placuszki, wtedy lepiej się przewraca na drugą stronę.