Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiśniowa karkówka"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na plastry, każdy lekko rozbij. Natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką i granulowanym czosnkiem, wstaw na godzinę do lodówki.
Cebule obierz, posiekaj. Marchewkę oczyść, pokrój na plasterki. Oliwę rozgrzej na patelni, obsmaż plastry karkówki. Przełóż do brytfanny. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj do mięsa. Zalej wodą, dodaj marchewkę, posyp przyprawami. Duś na małym ogniu ok. 45 minut (ew. uzupełniając wodą).
Pod koniec wlej kompot wiśniowy (ok. pół szklanki) oraz dodaj rozrobioną z wodą mąkę. Duś jeszcze kilka minut. Przypraw.
Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 złŹródło: Chwila dla Ciebie