Do góry

Dania główne Przepis na:

Włoska carbonara

Włoska carbonara

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 270

Włoska carbonara proste i szybkie danie!

Składniki

  • Makaron 0,5 kg
  • Boczek 30 dag
  • Jajka 4 szt.
  • parmezan do posypania
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Włoska carbonara

Przygotowanie


  1. Gotujemy makaron oraz podsmażamy boczek na patelni.

  2. Gdy makaron się ugotuje odcedzamy makaron i wsypujemy z powrotem do garnka. Dodajemy usmażony boczek razem z tłuszczem z patelni. Wbijamy jajka i mieszamy do takiego ścięcia jajka jakie lubimy.

  3. Żeby jajko się mocniej ścięło możemy włączyć gaz na mały płomień. Gdy włożymy danie do talerza, posypujemy parmezanem i gotowe! Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń