Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoski burger z mozzarellą"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 470
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3455
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1058
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 470
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3455
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1058
Składniki
Przygotuj kotlety. W dużej misce wymieszaj posiekane drobno mięso, bułkę tartą, jajko i cebulę. Dopraw pieprzem i solą i całość bardzo dobrze wymieszaj. Uformuj 4 duże kotlety i odstaw do lodówki, żeby się schłodziły.
Smaż kotlety na mocno rozgrzanym oleju, po 4 minuty z każdej strony.
Posmaruj każdą, wcześniej podpieczoną bułkę sosem czosnkowym (zrób go sama z jogurtu i czosnku albo użyj gotowego). Ułóż rukolę, plasterki pomidora. Na kotlecie połóż kawałki mozzarelli i zwieńcz łyżeczką zielonego pesto.Źródło: Olivia