Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoskie ravioli ze szpinakiem i ricottą"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 139
Składniki
Masło rozpuść na patelni, dodaj drobno posiekany czosnek i podsmaż. Następnie wrzuć oczyszczony szpinak, ricottę i parmezan. Całość dopraw solą oraz pieprzem.
Z podanych składników zagnieć elastyczne ciasto. Podziel je na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na grubość około 4 mm. Na jednym placku, w odległości około 1,5 cm z każdej strony, nałóż po łyżeczce farszu.
Następnie przykryj drugim plackiem, dociśnij palcami dookoła farszu i wytnij kwadraty. Ravioli gotuj w lekko osolonej wodzie, do wypłynięcia. Podawaj z duszonymi na maśle kurkami.Źródło: Na żywo