Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoskie ravioli ze szpinakiem i ricottą"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4323
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 290
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1393
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4323
Składniki
Masło rozpuść na patelni, dodaj drobno posiekany czosnek i podsmaż. Następnie wrzuć oczyszczony szpinak, ricottę i parmezan. Całość dopraw solą oraz pieprzem.
Z podanych składników zagnieć elastyczne ciasto. Podziel je na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na grubość około 4 mm. Na jednym placku, w odległości około 1,5 cm z każdej strony, nałóż po łyżeczce farszu.
Następnie przykryj drugim plackiem, dociśnij palcami dookoła farszu i wytnij kwadraty. Ravioli gotuj w lekko osolonej wodzie, do wypłynięcia. Podawaj z duszonymi na maśle kurkami.Źródło: Na żywo