Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Niesamowicie smaczne mięsko.
Naczynie do pieczenia, wolnowar, łyżka, szpatułka
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12426
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4527
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 69
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12426
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4527
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 69
Składniki
Sztukę mięsa wkładamy do wolnowaru. Zalewamy wodą i solimy. Gotujemy na opcji "high" przez 4 godziny.
Po 4 godzinach wyjmujemy mięso z wolnowaru i przekładamy do naczynia, w którym będziemy mięso piec wyłożonego folią do pieczenia. Włączamy piekarnik na najwyższą temperaturę. Nie wyrzucamy wody z gotowania wieprzowiny, zagotowujemy w garnku, przelewamy do słoika, a następnie zużywamy jako wywar do zup.
Przyprawiamy mięso pieprzem oraz Tandoori. Rozmasowuje my dokładnie przyprawy, po czym zakrywamy folią.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez następne 4 godziny.
Po upływie 3 godzin odkrywamy folię i pozwalamy , aby skóra na wierzchu się przypiekła.
Podajemy z ziemniakami i sałatkami do obiadu.