Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Niesamowicie smaczne mięsko.
Naczynie do pieczenia, wolnowar, łyżka, szpatułka
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17042
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2460
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1808
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17042
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2460
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1808
Składniki
Sztukę mięsa wkładamy do wolnowaru. Zalewamy wodą i solimy. Gotujemy na opcji "high" przez 4 godziny.
Po 4 godzinach wyjmujemy mięso z wolnowaru i przekładamy do naczynia, w którym będziemy mięso piec wyłożonego folią do pieczenia. Włączamy piekarnik na najwyższą temperaturę. Nie wyrzucamy wody z gotowania wieprzowiny, zagotowujemy w garnku, przelewamy do słoika, a następnie zużywamy jako wywar do zup.
Przyprawiamy mięso pieprzem oraz Tandoori. Rozmasowuje my dokładnie przyprawy, po czym zakrywamy folią.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez następne 4 godziny.
Po upływie 3 godzin odkrywamy folię i pozwalamy , aby skóra na wierzchu się przypiekła.
Podajemy z ziemniakami i sałatkami do obiadu.