Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Niesamowicie smaczne mięsko.
Naczynie do pieczenia, wolnowar, łyżka, szpatułka
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6994
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2942
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 814
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 571
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6994
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2942
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 814
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 571
Składniki
Sztukę mięsa wkładamy do wolnowaru. Zalewamy wodą i solimy. Gotujemy na opcji "high" przez 4 godziny.
Po 4 godzinach wyjmujemy mięso z wolnowaru i przekładamy do naczynia, w którym będziemy mięso piec wyłożonego folią do pieczenia. Włączamy piekarnik na najwyższą temperaturę. Nie wyrzucamy wody z gotowania wieprzowiny, zagotowujemy w garnku, przelewamy do słoika, a następnie zużywamy jako wywar do zup.
Przyprawiamy mięso pieprzem oraz Tandoori. Rozmasowuje my dokładnie przyprawy, po czym zakrywamy folią.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 stopni Celsjusza przez następne 4 godziny.
Po upływie 3 godzin odkrywamy folię i pozwalamy , aby skóra na wierzchu się przypiekła.
Podajemy z ziemniakami i sałatkami do obiadu.