Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowe ze śliwkami"
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Składniki
3,90 zł 480 kcal
: Mięso umyj, wyżyłuj, rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawami, oprósz mąką. Zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu w brytfance.
Śliwki umyj i wydryluj. Dodaj do mięsa w brytfance i polej sokiem z cytryny.
Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz do czasu, aż z nakłutego mięsa będzie wypływał klarowny sos. W trakcie pieczenia podlewaj mięso uwalniającym się wywarem.
Na 2-3 minuty przed końcem pieczenia dodaj śmietanę. Miękkie mięso wyjmij z piekarnika, lekko przestudź i pokrój w dość grube plastry. Sos z brytfanki przetrzyj przez sitko. Polej nim mięso.
Potrawę podawaj z kluskami kładzionymi, śląskimi lub kopytkami.Źródło: Telemax