Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina po meksykańsku"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 3,50 zł
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę. Wsypujemy mieszankę meksykańską, podlewamy odrobiną wody, dusimy kilka minut. Wrzucamy mięso, smażymy. Dodajemy pomidory, zmiażdżony ząbek czosnku, chili, kumin i sól. Jeśli farsz jest zbyt gęsty, podlewamy gorącym bulionem. Dusimy 15 minut.
Ziemniaki szorujemy, gotujemy 10 minut, chłodzimy i kroimy wzdłuż na pół. Wydrążamy środki. Ziemniaki napełniamy farszem. Układamy w naczyniu do zapiekania, skrapiamy roztopionym masłem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180oC około 20 minut.
Wartość odżywcza jednej porcji 285 kcal Białko 17,8 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 26 gŹródło: Rewia