Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina po włosku"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 53
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 751
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 66
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 53
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 751
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 66
Składniki
Mięso umyj i oczyść z błon. Oprósz je solą oraz pieprzem. Warzywa w zależności od rodzaju: obierz, oczyść, umyj i pokrój na kawałeczki. Mięso włóż do garnka. Zalej wodą. Zagotuj, nim woda zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Potem dodaj marchewki i cebulę. Wrzuć listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego oraz pieprzu. Duś 90 minut.
Resztę warzyw dodaj do mięsa ok. 20 minut przed końcem duszenia. Gdy wołowina będzie już miękka, wrzuć oliwki. Przypraw do smaku. Udekoruj ziołami.Źródło: Naj