Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I takie mięsiwo lubimy!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6130
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1031
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 459
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6130
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1031
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 459
Składniki
Wołowinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa razem z posiekanym czosnkiem, dusimy pod przykryciem na średnim ogniu przez kwadrans. Zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie (100 ml), dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami. U nas koniecznie czerwone buraczki.