Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I takie mięsiwo lubimy!
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163781
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163781
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 67
Składniki
Wołowinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa razem z posiekanym czosnkiem, dusimy pod przykryciem na średnim ogniu przez kwadrans. Zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie (100 ml), dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami. U nas koniecznie czerwone buraczki.