Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I takie mięsiwo lubimy!
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 331
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8832
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 331
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8832
Składniki
Wołowinę kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa razem z posiekanym czosnkiem, dusimy pod przykryciem na średnim ogniu przez kwadrans. Zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie (100 ml), dodajemy do całości, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami. U nas koniecznie czerwone buraczki.