Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina w piwie"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 136
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 136
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 366
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w długie plastry. Cebulę oczyść, pokrój. Słoninę drobno pokrój i stop. Wyjmij skwarki i na smalcu obsmaż mięso. Wrzuć do garnka, włóż skwarki, wlej piwo i duś całość 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Kiedy mięso jest już miękkie, zagęść danie mąką, ew. śmietaną. Przypraw do smaku.
Kapustę cieniutko poszatkuj. Wrzuć na wrzącą wodę, aby zmiękła. Odcedź. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju, rozgrzej. Włóż pokrojony boczek lub wędzonkę i obsmaż kapustę. Przypraw solą, octem, cukrem i pieprzem.
Porcje: 8. : 120 min. Cena: 3,30 zł. Kalorie: 590 kcal.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Bella Relaks