Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina w piwie"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1002
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 1002
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w długie plastry. Cebulę oczyść, pokrój. Słoninę drobno pokrój i stop. Wyjmij skwarki i na smalcu obsmaż mięso. Wrzuć do garnka, włóż skwarki, wlej piwo i duś całość 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Kiedy mięso jest już miękkie, zagęść danie mąką, ew. śmietaną. Przypraw do smaku.
Kapustę cieniutko poszatkuj. Wrzuć na wrzącą wodę, aby zmiękła. Odcedź. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju, rozgrzej. Włóż pokrojony boczek lub wędzonkę i obsmaż kapustę. Przypraw solą, octem, cukrem i pieprzem.
Porcje: 8. : 120 min. Cena: 3,30 zł. Kalorie: 590 kcal.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Bella Relaks