Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina w piwie"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1395
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4341
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1395
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4341
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w długie plastry. Cebulę oczyść, pokrój. Słoninę drobno pokrój i stop. Wyjmij skwarki i na smalcu obsmaż mięso. Wrzuć do garnka, włóż skwarki, wlej piwo i duś całość 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Kiedy mięso jest już miękkie, zagęść danie mąką, ew. śmietaną. Przypraw do smaku.
Kapustę cieniutko poszatkuj. Wrzuć na wrzącą wodę, aby zmiękła. Odcedź. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju, rozgrzej. Włóż pokrojony boczek lub wędzonkę i obsmaż kapustę. Przypraw solą, octem, cukrem i pieprzem.
Porcje: 8. : 120 min. Cena: 3,30 zł. Kalorie: 590 kcal.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Bella Relaks