Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowina i tuńczyk??? Dla nas smaczne i niekonwencjonalne połączenie smaków.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8636
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3062
Polecam.
Odsłon: 1859
Polecam.
Odsłon: 540
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8636
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3062
Polecam.
Odsłon: 1859
Polecam.
Odsłon: 540
Składniki
Wołowinę oprószamy solą i pieprzem ,krótko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Mięso przekładamy do rondelka ,dodajemy wino ,razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę warzywami dusimy na wolnym ogniu około 40 min. Mięso wyjmujemy ,owijamy w folię aluminiową (żeby nie ostygła). Warzywa przekładamy ,dodajemy odrobinę bulionu z gotowania i razem z osączonym tuńczykiem ,sokiem z cytryny ,kaparami ,miksujemy. Następnie dodajemy majonez ,dokładnie mieszamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem mięso kroimy na plastry ,podajemy z przygotowanym sosem.