Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina z grilla"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 325
Składniki
Wołowinę umyj, obficie oprósz pieprzem. Wino połącz z przeciśniętym czosnkiem i szczyptą rozmarynu. Mięso wstaw do marynaty, odstaw w chłodne miejsce na około 2 godziny.
Mięso wyjmij z marynaty, ułóż na tacce do grillowania, grilluj siedem minut z każdej strony. Uważaj, by nie przesuszyć mięsa.
Zdejmij z rusztu, na końcu oprósz solą, posyp posiekaną natką pietruszki. Czas grillowania wołowiny zależy od rodzaju mięsa.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień