Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina z grzybami

Wołowina z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Wołowina z grzybami"

Składniki

  • 600 g świeżej wołowiny
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 200 g grzybów świeżych
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szklanka bulionu
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 czerwonej papryki do dekoracji
  • 2 łyżki rozpuszczalnej zasmażki
  • 1 cebula
  • kminek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czas: ok. 80 minut. Poziom: średni. Porcje: 4,414 kcal/porcja.

  2. Opłucz wołowinę, osusz i posyp solą oraz pieprzem.

  3. Pokrój na drobno cebulę. W większym rondelku rozgrzej olej i lekko przyrumień na nim pokrojoną cebulę.

  4. Dodaj mięso i podsmaż z każdej strony. Dodaj kminek, zalej bulionem i duś na półmiękko.

  5. Oczyść grzyby, pokrój w małe kawałki i podsmaż je na maśle. Dodaj do mięsa i wszystko to duś do miękkości.

  6. Odlej część sosu z pieczeni i zagęść go zasmażką. Zagotuj i dopraw solą i pieprzem.

  7. Udekoruj pokrojoną w cienkie paski papryką. Można podawać z ugotowanym ryżem.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń