Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina z grzybami"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Składniki
Czas: ok. 80 minut. Poziom: średni. Porcje: 4,414 kcal/porcja.
Opłucz wołowinę, osusz i posyp solą oraz pieprzem.
Pokrój na drobno cebulę. W większym rondelku rozgrzej olej i lekko przyrumień na nim pokrojoną cebulę.
Dodaj mięso i podsmaż z każdej strony. Dodaj kminek, zalej bulionem i duś na półmiękko.
Oczyść grzyby, pokrój w małe kawałki i podsmaż je na maśle. Dodaj do mięsa i wszystko to duś do miękkości.
Odlej część sosu z pieczeni i zagęść go zasmażką. Zagotuj i dopraw solą i pieprzem.
Udekoruj pokrojoną w cienkie paski papryką. Można podawać z ugotowanym ryżem.Źródło: Tele Tydzień