Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jasnego piwa stanowi obłędne połączenie smaków. Dodajmy do tego ulubione surowe warzywko oraz grzanki i mamy niezapomniane danie. :)
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54260
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 571
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5659
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54260
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 571
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5659
 
         
         
                Składniki
Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę, obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso z dwóch stron aż do całkowitego zarumienienia. Następnie przełożyć do garnka.
Pora umyć, pokroić w półplastry. Smażyć na tłuszczu po mięsie. Dodać do garnka.
Do garnka dodać piwo, masło, posiekaną bazylię oraz sok z cytryny. Posolić, popieprzyć. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę. Raz na jakiś czas mieszając. Jeżeli sos wyjdzie zbyt rzadki, pod koniec duszenia zdjąć pokrywkę, żeby zredukować sos.
Ja gulasz podałam z pomidorem oraz grzankami i smakowało wybornie. :) Smacznego! :)