Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jasnego piwa stanowi obłędne połączenie smaków. Dodajmy do tego ulubione surowe warzywko oraz grzanki i mamy niezapomniane danie. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12310
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13114
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5332
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12310
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13114
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5332
Składniki
Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę, obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso z dwóch stron aż do całkowitego zarumienienia. Następnie przełożyć do garnka.
Pora umyć, pokroić w półplastry. Smażyć na tłuszczu po mięsie. Dodać do garnka.
Do garnka dodać piwo, masło, posiekaną bazylię oraz sok z cytryny. Posolić, popieprzyć. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę. Raz na jakiś czas mieszając. Jeżeli sos wyjdzie zbyt rzadki, pod koniec duszenia zdjąć pokrywkę, żeby zredukować sos.
Ja gulasz podałam z pomidorem oraz grzankami i smakowało wybornie. :) Smacznego! :)