Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jasnego piwa stanowi obłędne połączenie smaków. Dodajmy do tego ulubione surowe warzywko oraz grzanki i mamy niezapomniane danie. :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1577
Składniki
Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę, obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso z dwóch stron aż do całkowitego zarumienienia. Następnie przełożyć do garnka.
Pora umyć, pokroić w półplastry. Smażyć na tłuszczu po mięsie. Dodać do garnka.
Do garnka dodać piwo, masło, posiekaną bazylię oraz sok z cytryny. Posolić, popieprzyć. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę. Raz na jakiś czas mieszając. Jeżeli sos wyjdzie zbyt rzadki, pod koniec duszenia zdjąć pokrywkę, żeby zredukować sos.
Ja gulasz podałam z pomidorem oraz grzankami i smakowało wybornie. :) Smacznego! :)