Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jasnego piwa stanowi obłędne połączenie smaków. Dodajmy do tego ulubione surowe warzywko oraz grzanki i mamy niezapomniane danie. :)
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2190
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 444
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 787
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 409
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2190
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 444
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 787
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 409
Składniki
Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę, obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso z dwóch stron aż do całkowitego zarumienienia. Następnie przełożyć do garnka.
Pora umyć, pokroić w półplastry. Smażyć na tłuszczu po mięsie. Dodać do garnka.
Do garnka dodać piwo, masło, posiekaną bazylię oraz sok z cytryny. Posolić, popieprzyć. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę. Raz na jakiś czas mieszając. Jeżeli sos wyjdzie zbyt rzadki, pod koniec duszenia zdjąć pokrywkę, żeby zredukować sos.
Ja gulasz podałam z pomidorem oraz grzankami i smakowało wybornie. :) Smacznego! :)