Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jasnego piwa stanowi obłędne połączenie smaków. Dodajmy do tego ulubione surowe warzywko oraz grzanki i mamy niezapomniane danie. :)
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 97
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 320
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 195
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 3095
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 97
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 320
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 195
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 3095
Składniki
Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę, obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso z dwóch stron aż do całkowitego zarumienienia. Następnie przełożyć do garnka.
Pora umyć, pokroić w półplastry. Smażyć na tłuszczu po mięsie. Dodać do garnka.
Do garnka dodać piwo, masło, posiekaną bazylię oraz sok z cytryny. Posolić, popieprzyć. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę. Raz na jakiś czas mieszając. Jeżeli sos wyjdzie zbyt rzadki, pod koniec duszenia zdjąć pokrywkę, żeby zredukować sos.
Ja gulasz podałam z pomidorem oraz grzankami i smakowało wybornie. :) Smacznego! :)