Do góry

Dania główne Przepis na:

Wołowina z rosołu w sosie koperkowym.

Wołowina z rosołu w sosie koperkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 16381

Dodano:

Odsłon: 3221

Została wołowina z rosołu,sama nie bardzo podchodzi,za to w sosie wyszła pyszna. Polecam wypróbować.

Składniki

  • Wołowina chuda z rosołu
  • Koperek pęczek
  • Bulion 700ml
  • śmietana 18 % 3 łyżki
  • Mąka 1 łyżka
  • Wegeta ,sól ,pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wołowina z rosołu w sosie koperkowym.

Przygotowanie

  1. Zrobić sos koperkowy na rosole,koperek posiekany wrzucić na gotujący rosół,zagęścić śmietaną z roztrzepaną łyżką mąki.
    Sos doprawić do smaku.
    Wrzucić do niego porcje mięsa i zagotować.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 26 maja 2016 Taka wołowina z rosołu doskonała jest również w sosie chrzanowym. Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 25 maja 2016 Lubię taką rosołkową wołowinkę. Bardzo pomysłowe połaczenie :D Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń