Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina z warzywami na ostro"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Cebulę i pieczarki obierz i podziel na małe kawałki. Papryczkę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kosteczkę. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Następnie podziel na ósemki i podsmaż na łyżce masła.
W garnku rozpuść pozostałe masło i obsmaż na nim przygotowane warzywa oraz pieczarki. Wrzuć boczek. Całość wymieszaj i podsmaż. Dodaj pomidory i drobno posiekaną bazylię. Dopraw solą i pieprzem. Zalej śmietaną i podgotuj, aż sos zgęstnieje.
Plastry wołowiny lekko rozbij i posyp solą oraz pieprzem. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Brytfankę wysmaruj olejem i ułóż mięso do pieczenia.
Podawaj z ziemniakami i ugotowaną fasolką szparagową.Źródło: Na żywo