Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dobre na mrozne dni.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 362
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 163
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 362
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 163
Składniki
wołowinę pokroic w dość dużą kostkę,posolić ,dodać majeranek,pieprz i posiekany czosnek,wymieszać i odstawić na godzinę
po godzinie mięso obsypać mąką (2 łyzki) wymieszać i kłaść na patelnię z gorącym olejem,zrumienić z kazdej strony
mieso przelożyć do garnka a na pozostałym tłuszczu lekko przesmazyć pokrojoną cebulę,pora i marchew
mięso w garnku podlać wodą ,wrzucić przyprawy i dusić na wolnym ogniu,dodać warzywa i pomidory z puszki
gdy mięso będzie prawie miękkie wlewamy wino i dodajemy pokrojoną paprykę
całość doprawić pieprzem,musztardą i cukrem,dusić jeszcze 10 minut,można dodać smietanę jesli ktos lubi
potrawę odajemy z grubym makaronem lub ziemniakami