Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wrapy z tuńczykiem"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3299
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Odsącz tuńczyka z zalewy, wyjmij z puszki i porozrywaj na mniejsze kawałki. Dymki umyj dokładnie i osusz. Pokrój w cienkie krążki. l Umyj pomidory, przekrój, usuń nasiona, a resztę potnij w kosteczkę.
Sałatę dokładnie umyj pod bieżącą wodą, otrzep z wody, a liście pokrój w paski. Jogurt niskotłuszczowy wymieszaj ze śmietaną 12 proc.
Dopraw solą i białym pieprzem. Wymieszaj dokładnie tuńczyka, dymki, pomidory, paski sałaty z sosem jogurtowo-śmietanowym. Placki tacos podgrzej po jednym na suchej patelni z dwóch stron (możesz skropić placki wodą).
Natychmiast nakładaj na środek każdego placka farsz tuńczykowo-warzywny. Placek z farszem złóż od dołu i jednego boku, jak kopertę, po czym zwiń ciasno, przytrzymując farsz palcem, by nie wychodził. Spód tacos owiń pergaminem i zwiąż rafią.
Czas przygotowania: 40 minut 100 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień