Do góry

Dania główne Przepis na:

Wrapy z wołowiną i wieprzowiną

Wrapy z wołowiną i wieprzowiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4436

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Wrapy z wołowiną i wieprzowiną"

Składniki

  • 2 papryki o papryczka chili
  • po 200 g wołowiny i wieprzowiny
  • olej
  • sól
  • przyprawy: do grilla i meksykańska
  • sałata
  • cebula
  • 4 tortille
  • 200 g sera cheddar Sos: 200 g śmietany
  • awokado
  • pół limonki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wrapy z wołowiną i wieprzowiną

Przygotowanie

  1. Umyj paprykę i chili, usuń nasiona i pokrój w cienkie plastry. Oczyść wołowinę i wieprzowinę i pokrój wzdłuż w paseczki. Na oleju podsmaż paprykę. Dopraw solą, przyprawą do grilla i zdejmij z patelni. Mięso smaż 10 min.

  2. Dopraw solą i przyprawą meksykańską. Umyj i osusz sałatę rzymską i pokrój w kawałki. Obierz cebulę i pokrój w cienkie talarki. Na każdą tortillę nałóż warzywa i mięso. Najpierw rozłóż sałatę. Na sałacie połóż paski czerwonej cebuli, a następnie plastry sera cheddar. Na serze rozłóż smażoną paprykę, a na koniec mięso.

  3. Zwiń tortille w rolady i zwiąż sznurkiem lub folią spożywczą. Przekrój na pół. Podawaj z sosem z kwaśnej śmietany wymieszanej z gniecionym awokado i sokiem z połowy limonki.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń