Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wrapy z wołowiną i wieprzowiną"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14032
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Umyj paprykę i chili, usuń nasiona i pokrój w cienkie plastry. Oczyść wołowinę i wieprzowinę i pokrój wzdłuż w paseczki. Na oleju podsmaż paprykę. Dopraw solą, przyprawą do grilla i zdejmij z patelni. Mięso smaż 10 min.
Dopraw solą i przyprawą meksykańską. Umyj i osusz sałatę rzymską i pokrój w kawałki. Obierz cebulę i pokrój w cienkie talarki. Na każdą tortillę nałóż warzywa i mięso. Najpierw rozłóż sałatę. Na sałacie połóż paski czerwonej cebuli, a następnie plastry sera cheddar. Na serze rozłóż smażoną paprykę, a na koniec mięso.
Zwiń tortille w rolady i zwiąż sznurkiem lub folią spożywczą. Przekrój na pół. Podawaj z sosem z kwaśnej śmietany wymieszanej z gniecionym awokado i sokiem z połowy limonki.Źródło: Tele Tydzień