Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały sos kurkowy, pokażę Wam również jak dobrze oczyścić kurki, aby pozbyć się wszystkich zabrudzeń. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem.
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 525
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1788
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 525
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1788
Składniki
Na początku, oczyścimy kurki, zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem tam wszystko dokładnie pokazuję :-) Gdy kurki mamy już oczyszczone i dobrze wypłukane, rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy olej, dorzucamy masło i drobno pokrojony por, całość delikatnie przesmażamy, następnie dorzucamy kurki, jeśli są duże warto je porozrywać, jeśli są małe wrzucamy w całości, przesmażamy aż odparuje większość wody, delikatnie solimy i pieprzymy, mieszamy od czasu do czasu. Następnie wlewamy na patelnię śmietankę, dorzucamy jogurt grecki, mieszamy i redukujemy aż sos zrobi się gęsty, na sam koniec, dorzucamy posiekany koper i natkę pietruszki, solimy i pieprzymy do smaku. Gotowe!!!