Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały sos kurkowy, pokażę Wam również jak dobrze oczyścić kurki, aby pozbyć się wszystkich zabrudzeń. Zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1570
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 890
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1570
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 890
Składniki
Na początku, oczyścimy kurki, zapraszam serdecznie na krótki film z przepisem tam wszystko dokładnie pokazuję :-) Gdy kurki mamy już oczyszczone i dobrze wypłukane, rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy olej, dorzucamy masło i drobno pokrojony por, całość delikatnie przesmażamy, następnie dorzucamy kurki, jeśli są duże warto je porozrywać, jeśli są małe wrzucamy w całości, przesmażamy aż odparuje większość wody, delikatnie solimy i pieprzymy, mieszamy od czasu do czasu. Następnie wlewamy na patelnię śmietankę, dorzucamy jogurt grecki, mieszamy i redukujemy aż sos zrobi się gęsty, na sam koniec, dorzucamy posiekany koper i natkę pietruszki, solimy i pieprzymy do smaku. Gotowe!!!