Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem pestomaniaczką! Uwielbiam zielone pesto w rozmaitych wydaniach i nie wyobrażam sobie tygodnia bez przygotowania tej ziołowej mieszanki :) Dzisiaj zapraszam na kolorowe i pożywne danie pełne witamin, błonnika, żelaza i kwasu foliowego. Makaronowe wstążki z dodatkiem buraka otula zielone pesto z rukoli, nerkowców i parmezanu :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9946
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 547
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9946
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 547
Składniki
Orzechy nerkowca prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy delikatnie w moździerzu. Listki rukoli przekładamy do rozdrabniacza wraz z czosnkiem oraz częścią oliwy z oliwek i miksujemy dla delikatnego rozdrobnienia. Następnie dodajemy rozbite orzechy, starty parmezan, pozostałą część oliwy z oliwek i ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia. Całość doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy łyżeczkę miodu i dokładnie mieszamy.
Wstążki buraczkowe gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z wcześniej przygotowanym pesto. Całość posypujemy dodatkową ilością startego parmezanu, dodajemy orzechy nerkowca oraz ulubioną zieleninę. Życzę smacznego!