Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wątróbka.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2210
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2210
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 121
Składniki
Wątróbkę dokładnie oczyścić i umyć. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć mąką pszenną. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Cebulę przełożyć na talerz. Na tej samej patelni usmażyć przygotowaną wątróbkę. Przed położeniem na patelnię otrząsać nadmiar mąki. Dodać cebulę z talerza i obrane, pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w plasterki papierówki. Dodać śliwki suszone. Całość zalać bulionem. Dusić kilka minut na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Sos trzeba zredukować. Dodać majeranek, pieprz młotkowany z kolendrą i na koniec sól do smaku. Wątróbkę serwować oprószoną natką pietruszki. Smacznego