Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wątróbka.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2419
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3387
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1452
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2419
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3387
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1452
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Składniki
Wątróbkę dokładnie oczyścić i umyć. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć mąką pszenną. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Cebulę przełożyć na talerz. Na tej samej patelni usmażyć przygotowaną wątróbkę. Przed położeniem na patelnię otrząsać nadmiar mąki. Dodać cebulę z talerza i obrane, pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w plasterki papierówki. Dodać śliwki suszone. Całość zalać bulionem. Dusić kilka minut na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Sos trzeba zredukować. Dodać majeranek, pieprz młotkowany z kolendrą i na koniec sól do smaku. Wątróbkę serwować oprószoną natką pietruszki. Smacznego