Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna wątróbka.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31824
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2174
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 899
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31824
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9686
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2174
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4171
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 899
Składniki
Wątróbkę dokładnie oczyścić i umyć. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć mąką pszenną. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie piórka. Cebulę przełożyć na talerz. Na tej samej patelni usmażyć przygotowaną wątróbkę. Przed położeniem na patelnię otrząsać nadmiar mąki. Dodać cebulę z talerza i obrane, pozbawione gniazd nasiennych, pokrojone w plasterki papierówki. Dodać śliwki suszone. Całość zalać bulionem. Dusić kilka minut na wolnym ogniu. Pomieszać od czasu do czasu. Sos trzeba zredukować. Dodać majeranek, pieprz młotkowany z kolendrą i na koniec sól do smaku. Wątróbkę serwować oprószoną natką pietruszki. Smacznego