Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19634
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 61
Prosty przepis na soczysty pieczony schab wieprzowy. Mięso nigdy nie było tak...
Odsłon: 98
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 138
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19634
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 61
Prosty przepis na soczysty pieczony schab wieprzowy. Mięso nigdy nie było tak...
Odsłon: 98
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 138
Składniki
Przygotowanie nadzienia:
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na maśle klarowanym, następnie wrzucić pokrojone w plasterki borowiki, przyprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu 10 minut, po czym ostudzić.
Kotlety posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić, po czym posypać suszoną natką pietruszki. Na każdym kotlecie położyć plasterek sera, usmażone grzyby, plasterek boczku starannie zawinąć w roladkę, i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć roladki, na każdą roladkę położyć po kawałku masła, posypać papryką, lekko podlać wodą, nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny, pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Gotowe roladki podawać do obiadu polane sosem grzybowym i kluskami śląskimi. SMACZNEGO