Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-10-2024
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31177
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 373
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1452
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31177
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 373
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1452
Składniki
Przygotowanie nadzienia:
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na maśle klarowanym, następnie wrzucić pokrojone w plasterki borowiki, przyprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu 10 minut, po czym ostudzić.
Kotlety posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić, po czym posypać suszoną natką pietruszki. Na każdym kotlecie położyć plasterek sera, usmażone grzyby, plasterek boczku starannie zawinąć w roladkę, i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć roladki, na każdą roladkę położyć po kawałku masła, posypać papryką, lekko podlać wodą, nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny, pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Gotowe roladki podawać do obiadu polane sosem grzybowym i kluskami śląskimi. SMACZNEGO