Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-10-2024
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 680
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1509
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 303
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 233
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 680
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1509
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 303
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 233
Składniki
Przygotowanie nadzienia:
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na maśle klarowanym, następnie wrzucić pokrojone w plasterki borowiki, przyprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu 10 minut, po czym ostudzić.
Kotlety posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić, po czym posypać suszoną natką pietruszki. Na każdym kotlecie położyć plasterek sera, usmażone grzyby, plasterek boczku starannie zawinąć w roladkę, i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć roladki, na każdą roladkę położyć po kawałku masła, posypać papryką, lekko podlać wodą, nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny, pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Gotowe roladki podawać do obiadu polane sosem grzybowym i kluskami śląskimi. SMACZNEGO