Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-10-2024
kolejne mój przepis na smaczne roladki na niedzielny obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8493
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8493
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Składniki
Przygotowanie nadzienia:
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na maśle klarowanym, następnie wrzucić pokrojone w plasterki borowiki, przyprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu 10 minut, po czym ostudzić.
Kotlety posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić, po czym posypać suszoną natką pietruszki. Na każdym kotlecie położyć plasterek sera, usmażone grzyby, plasterek boczku starannie zawinąć w roladkę, i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, ułożyć roladki, na każdą roladkę położyć po kawałku masła, posypać papryką, lekko podlać wodą, nakryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godziny, pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić. Gotowe roladki podawać do obiadu polane sosem grzybowym i kluskami śląskimi. SMACZNEGO