Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wykwintna galareta z kurczakiem"
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 240
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 377
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 605
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 240
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 377
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 605
Składniki
Połówkę papryki (najlepiej czerwonej) umyj, pokrój w kostkę, wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 4 minuty, osącz. Połówkę selera, marchew oraz pietruszkę oczyść, opłucz i wrzuć do garnka. Dodaj umyte mięso.
zalej 1,5 l gorącej wody. Dodaj kostkę bulionową, 1 liść laurowy oraz po 3 ziarna ziela angielskiego i czarnego pieprzu. Gotuj na małym ogniu 25 minut.
Z wywaru wyjmij warzywa, przestudź, pokrój na kawałki. Mięso gotuj kolejne 25 minut. Wyjmij, usuń skórkę i kości, pokrój. Wywar odcedź.
1/2 l wywaru zagotuj z winem. Zdejmij z og nia, wsyp żelatynę, rozpuść. W salaterkach rozłóż ugotowane warzywa, mięso i groszek z puszki. Wywar dopraw solą, zalej . Odstaw do lodówki do stężenia. Podawaj z cytryną.
porcji, czas ok. 70 min; porcja – 120 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety