Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintny faszerowany indyk"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 140
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 140
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 39
Składniki
Do mięsa mielonego dodaję sól, pieprz, roztarty majeranek, zmiażdżony czosnek, drobno pokrojoną cebulę i jajko. Dokładnie mieszam.
Filet z indyka rozcinam tak, by powstał duży płat. Rozbijam go (wkładam filet do worka foliowego, wtedy nic nie pryska). Doprawiam solą, pieprzem, przyprawą do drobiu. Rozkładam na mięsie farsz. Roladę zwijam od krótszego boku.
Obwiązuję ją białym sznurkiem (jak baleron), układam w brytfannie, i obsmażam na oleju. Duszę ok. 1,5 godziny, podlewając wodą. Gdy rolada wystygnie, zdejmuję sznurek.
110 min, porcja 380 kcal, koszt porcji ok. 3,20 zł, przepis na 8-10 porcji.Źródło: Kobieta i życie