Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowany różnymi możliwościami podania serów postanowiłem spróbować obsadzić serek camembert w głównej roli obiadowej. Oto efekt.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 602
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1472
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 326
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 45
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 602
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1472
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 326
Składniki
Serki camembert wyjmujemy z opakowania, obtaczamy w jajku i nachos’ach. Na patelni roztapiamy i rozgrzewamy masło lub olej. Smażymy serki po 4 minuty z każdej strony. Najpierw wyjmujemy na papierowy ręcznik aby odsączyć z tłuszczu a następnie przekładamy na talerze i ozdabiamy łyżeczką konfitury z żurawiny każdy serek. Wygląda to wtedy tak:
Podajemy z pieczonymi ziemniakami.
Do tego oczywiście ulubiona surówka (w tym przypadku na bazie pora z marchewką i jabłkiem).