Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowany różnymi możliwościami podania serów postanowiłem spróbować obsadzić serek camembert w głównej roli obiadowej. Oto efekt.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 84
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Serki camembert wyjmujemy z opakowania, obtaczamy w jajku i nachos’ach. Na patelni roztapiamy i rozgrzewamy masło lub olej. Smażymy serki po 4 minuty z każdej strony. Najpierw wyjmujemy na papierowy ręcznik aby odsączyć z tłuszczu a następnie przekładamy na talerze i ozdabiamy łyżeczką konfitury z żurawiny każdy serek. Wygląda to wtedy tak:
Podajemy z pieczonymi ziemniakami.
Do tego oczywiście ulubiona surówka (w tym przypadku na bazie pora z marchewką i jabłkiem).