Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowany różnymi możliwościami podania serów postanowiłem spróbować obsadzić serek camembert w głównej roli obiadowej. Oto efekt.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 141
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 59
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 141
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 59
Składniki
Serki camembert wyjmujemy z opakowania, obtaczamy w jajku i nachos’ach. Na patelni roztapiamy i rozgrzewamy masło lub olej. Smażymy serki po 4 minuty z każdej strony. Najpierw wyjmujemy na papierowy ręcznik aby odsączyć z tłuszczu a następnie przekładamy na talerze i ozdabiamy łyżeczką konfitury z żurawiny każdy serek. Wygląda to wtedy tak:
Podajemy z pieczonymi ziemniakami.
Do tego oczywiście ulubiona surówka (w tym przypadku na bazie pora z marchewką i jabłkiem).