Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wyśmienite knedle z boczkiem"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 91
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2237
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 724
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 91
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2237
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 724
Składniki
<strong>Przepis nadesłał: Łukasz Wójcik</strong>
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie je odlej, przestudź, obierz i przeciśnij przez praskę.
Boczek, cebulę i chleb pokrój w kostkę. Obsmaż kolejno na maśle: wędlinę, cebulę i pieczywo.
Do ziemniaków dodaj jajka, mąkę, sól i gałkę. Dorzuć wszystkie obsmażone i zagnieć jednolitą masę.
Uformuj z niej knedle, obtocz w mące ziemniaczanej i ugotuj we wrzątku. Podawaj np. posypane koperkiem i polane sosem.Źródło: Kurier TV