Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makra na porcję (łącznie 4) 502 kalorie | 49 g białka | 45 g węglowodanów | 13 g tłuszczu Składniki (na 4 porcje) - 700 g piersi kurczaka pokrojonej w kostkę - 4 ząbki czosnku zmielone lub 1 łyżka czosnku w proszku - 2 łyżeczki suszonej bazylii - 1 łyżeczka płatków chili - 2 łyżeczki soli - 2 łyżeczki wędzonej papryki - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 szklanka pomidorków koktajlowych - 1 szklanka szpinaku Kremowy sos - 350 ml mleka o niskiej zawartości tłuszczu - 150 g lekkiego sera śmietankowego (marka: Philadelphia) - 40 g startego parmezanu - 60-70 g pasty pomidorowej - 1 łyżeczka bazylii - Opcjonalnie dodać sól do smaku Podawać z - 140 g ugotowanego ryżu basmati na porcję, doprawionego mieszanką ziół i solą. Ważne uwagi dotyczące gotowania - Po gotowaniu kurczaka przez 4 minuty, całkowicie zmniejszyć ogień przed dodaniem kremowego sosu. Zapobiegnie to rozwarstwianiu się sosu - Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5-7 minut, aż sos zgęstnieje, szpinak zwiędnie, a pomidory zmiękną.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 235
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 235
Składniki
Nie ma powodu, aby jeść zwykłego kurczaka z ryżem! Jeden z najlepiej smakujących przepisów na kurczaka, jaki zrobiłem, sos ma tak wiele smaku, jest przyjazny dla makro i idealny do przygotowania posiłku! Makra na porcję (łącznie 4) 502 kalorie | 49 g białka | 45 g węglowodanów | 13 g tłuszczu Składniki (na 4 porcje) - 700 g piersi kurczaka pokrojonej w kostkę - 4 ząbki czosnku zmielone lub 1 łyżka czosnku w proszku - 2 łyżeczki suszonej bazylii - 1 łyżeczka płatków chili - 2 łyżeczki soli - 2 łyżeczki wędzonej papryki - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 szklanka pomidorków koktajlowych - 1 szklanka szpinaku Kremowy sos - 350 ml mleka o niskiej zawartości tłuszczu - 150 g lekkiego sera śmietankowego (marka: Philadelphia) - 40 g startego parmezanu - 60-70 g pasty pomidorowej - 1 łyżeczka bazylii - Opcjonalnie dodać sól do smaku Podawać z - 140 g ugotowanego ryżu basmati na porcję, doprawionego mieszanką ziół i solą. Więcej łatwych i pysznych przepisów znajdziesz w mojej cyfrowej książce kucharskiej!️ Ważne uwagi dotyczące gotowania - Po gotowaniu kurczaka przez 4 minuty, całkowicie zmniejszyć ogień przed dodaniem kremowego sosu. Zapobiegnie to rozwarstwianiu się sosu - Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5-7 minut, aż sos zgęstnieje, szpinak zwiędnie, a pomidory zmiękną.