Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawne naleśniki z brokułami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Mąkę przesiej, połącz z jajkami, dodaj mleko i sól. Zmiksuj na gładkie ciasto, dolej ok. 3/4 szklanki wody, jeszcze raz zmiksuj. Naleśniki smaż z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni teflonowej z cienkim dnem, na małej ilości tłuszczu.
Przygotuj farsz: kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, przypraw i usmaż. Brokuł ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody. Brokuł i kurczaka rozdrobnij widelcem. Wymieszaj, dodaj tarty ser. Farsz nakładaj na naleśniki i zawijaj je w rulon. Obsmaż delikatnie na patelni. Ser się rozpuści i połączy wszystkie .
• 30 minut • dla 4–6 osób • cena 14 złŹródło: Show