Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie, które powstało ponieważ "nie wiadomo co zrobić z resztkami w lodówce". Szybkie i smaczne, z powodzeniem może zastąpić wszystkim znaną tartę.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116410
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7950
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2999
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1504
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116410
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7950
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2999
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1504
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Składniki
Twaróg rozdrabniamy widelcem lub ręcznym mikserem. Miksujemy z jajkiem i dodajemy przyprawy, ocet oraz sodę i proszek. Ubijamy na sztywno białka i powoli dodajemy do masy, mieszamy drewnianą łyżką. Pieczemy w tortownicy w temp. 180 stopni.
Pora, cebulkę i pieczarki siekamy i dusimy w 2 chochelkach bulionu. Kalafior gotujemy na parze, a mięso podsmażamy i dusimy w reszcie bulionu do miękkości. Przyprawiamy do smaku. I odcedzamy z nadmiaru wody.
Kiedy sernik się upiecze lekko go studzimy, a na wierzch kładziemy mięso, kalafior i pory z pieczarkami. Wkładamy na chwilę do piekarnika. Po wyciągnięciu polewamy kilkoma łyżkami jogurtu i posypujemy szczypiorkiem.