Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie, które powstało ponieważ "nie wiadomo co zrobić z resztkami w lodówce". Szybkie i smaczne, z powodzeniem może zastąpić wszystkim znaną tartę.
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 55
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 101
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3541
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 55
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 101
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3541
Składniki
Twaróg rozdrabniamy widelcem lub ręcznym mikserem. Miksujemy z jajkiem i dodajemy przyprawy, ocet oraz sodę i proszek. Ubijamy na sztywno białka i powoli dodajemy do masy, mieszamy drewnianą łyżką. Pieczemy w tortownicy w temp. 180 stopni.
Pora, cebulkę i pieczarki siekamy i dusimy w 2 chochelkach bulionu. Kalafior gotujemy na parze, a mięso podsmażamy i dusimy w reszcie bulionu do miękkości. Przyprawiamy do smaku. I odcedzamy z nadmiaru wody.
Kiedy sernik się upiecze lekko go studzimy, a na wierzch kładziemy mięso, kalafior i pory z pieczarkami. Wkładamy na chwilę do piekarnika. Po wyciągnięciu polewamy kilkoma łyżkami jogurtu i posypujemy szczypiorkiem.