Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekana ciabatta"
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 101
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 549
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1958
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 101
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 549
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1958
Składniki
ok. 75 minut
Parmezan drobno zetrzeć. Jajka wymieszać z obiema śmietanami, dodać 7,5 dag startego parmezanu. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Bułkę ciabattę pokroić na kromki i cienko posmarować je masłem. Ustawić w żaroodpornym naczyniu – jedna za drugą. Polać sosem śmietanowo-serowym. Odstawić na 15 minut.
Wierzch posypać resztą parmezanu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 45-50 minut. Gotową zapiekankę udekorować listkami bazylii.Źródło: Życie na gorąco