Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekana ciabatta"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 153
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104508
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9041
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 153
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104508
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9041
Składniki
ok. 75 minut
Parmezan drobno zetrzeć. Jajka wymieszać z obiema śmietanami, dodać 7,5 dag startego parmezanu. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Bułkę ciabattę pokroić na kromki i cienko posmarować je masłem. Ustawić w żaroodpornym naczyniu – jedna za drugą. Polać sosem śmietanowo-serowym. Odstawić na 15 minut.
Wierzch posypać resztą parmezanu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 45-50 minut. Gotową zapiekankę udekorować listkami bazylii.Źródło: Życie na gorąco