Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis mocno inspirowany propozycją podania wątróbki drobiowej użytkownika: gvlba
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 16989
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2447
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4615
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1771
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 16989
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2447
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4615
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1771
Składniki
Ziemniaki w mundurkach ugotować w osolonej wodzie
Cebulę poszatkować , wątróbkę pokroić (3-4 części z każdej) i całość obsmażyż na oleju jeszcze bez przypraw- szybko i na dużym gazie. Wyłączyć ogień.
Do wątróbki dołożyć jabłko i paprykę pokrojone w drobną kostkę.
Ziemniaki pociąć na grube plastry , 3/4 z nich ułożyć na dnie formy do zapiekania, na to wyłożyć wątróbkę i przyprawić. Na wierzch reszta ziemniaczanych talarków.
Zapiekankę piec 20 min w piekarniku - 180st. Po tym czasie zalać ją jajkami rozbełtanymi ze śmietaną l(mieszankę lekko osolić) i piec kolejne 20 min w takich samych warunkach.
Życzę smacznej pospolitej potrawy.