Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i efektowne danie, które smakuje każdemu. Tortilla i pyszny, mięsno-warzywny farsz. Kulinarna podróż do Meksyku:)
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1003
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 367
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1003
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 367
Składniki
Filety, paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet, obsypujemy go przyprawami. Kiedy filet się zarumieni dodajemy paprykę i cebulę, smażymy chwilę po czym dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Dusimy do całkowitego odparowania wody, przez około 15 minut. Na koniec dodajemy starty ser (garstkę zostawiamy do posypania), mieszamy, studzimy.
Na placki tortilli Wykładamy farsz, tortillę zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch każdej tortilli smarujemy niewielką ilością koncentratu, posypujemy żółtym serem. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.