Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron to moje ulubione danie mógłbym je jeść w każdej postaci, a Wy? Makaronożercy :) Dzisiejsza propozycja powinna Wam, szczególnie przypaść do gustu, jeżeli lubicie cukinię :D Dużo pomidorów, mielone mięso, cukinia i wszystko zapieczone dużą ilością sera, brzmi dobrze? Jak dla mnie obłędnie, koniecznie wypróbujcie mój przepis ;)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
W pierwszej kolejności rozgrzewamy tłuszcz na patelni, kroimy cebulę w drobną kostkę i dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i szklimy na patelni. Do miski przekładamy mięso, dodajemy przyprawy kmin rzymski, paprykę, musztardę i doprawiamy do smaku. Następnie wrzucamy na patelnię, a w międzyczasie parzymy pomidory, obieramy ze skórki i miksujemy w blenderze. Wlewamy na patelnię i dodajemy bazylię, oregano i przyprawiamy do smaku. W tym samym czasie gotujemy makaron. Cukinię kroimy w cienkie plastry i dorzucamy do sosu, część zostawiamy na wierzch. Po wystygnięciu makaronu, naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy warstwami naszą zapiekankę, makaron-sos-makaron-sos.Wierzch posypujemy serem i pieczemy w 180°C przez 20 minut. Smacznego!