Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna klasyka. Z dodatkiem cukinii są wyjątkowe delikatne i smaczne.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Cukinię i cebulę pokroiłam w kostkę i usmażyłam na rumiano. Ostudzone dodałam do mięsa. Dodałam tez jajo, bułkę tartą, sól i pieprz i zmiażdżony czosnek.
Masę wyrobiłam i uformowałam pulpeciki. usmażyłam je na rumiano i zalałam sosem pomidorowym. Sos doprawiłam pieprzem , oregano, bazylią i zmiażdżonym czosnkiem. Sos gotowałam na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. W między czasie ugotowałam makaron w osolonej wodzie. Muszle ułozyłam w naczyniu żaroodpornym, do każdej włożyłam klopsik i polałam sosem pomidorowym. Zapiekałam do zrumienienia brzegów makaronu.
Smacznego :)