Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz wspaniale komponuje się z cytryną, a pszenne bułeczki dodają mu puszystości. Po prostu cud, miód, malina.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 39
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1768
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 294
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 401
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 533
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 39
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1768
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 294
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 401
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 533
Składniki
Kromki bułki namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. 1 cebulę obrać, drobno pokroić. Filety rybne (jeśli są duże, podzielić je na mniejsze części) i cebulę przepuścić przez maszynkę.
Przełożyć farsz do salaterki, dodać dokładnie odciśniętą z wody bułkę, jajko, sól i połowę pieprzu. Przez 2 - 3 minuty ubijać, aż powstanie jednolita, puszysta masa. Mokrymi dłońmi uformować z niej około 12 kulek.
Pozostałe cebule obrać i pokroić na plasterki. Paprykę umyć, oczyścić, pociąć na kostkę. Pomidory sparzyć, lekko ochłodzić, obrać ze skórki, podzielić na małe cząstki. Rozdrobnione cebule, paprykę i pomidory połączyć z olejem, dodając do smaku resztę pieprzu. Delikatnie wymieszać. Tą mieszanką wyłożyć dno żaroodpornego naczynia.
Na warzywach ułożyć kulki rybne. Wstawić do nagrzanego do temp. 180°C piekarnika. Piec 45 minut, często podlewając kulki wytwarzającym się sosem. Cytrynę umyć, osuszyć, pokroić na plastry.
Gotowe kulki rybne podawać gorące, rozłożone na warzywach, udekorowane plastrami cytryny. Najlepiej smakują z ryżem ugotowanym na sypko.