Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem czy to danie ma coś wspólnego z kuchnią meksykańską, bo w Meksyku nigdy nie byłam, ale te składniki kojarzą mi się właśnie z tym krajem, stąd ta nazwa. Zresztą najważniejszy jest tu smak, a zapewniam, że ten jest baaardzo dobry :)
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 122
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 24
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 502
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 122
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 24
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 502
Składniki
Usmażyć naleśniki. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni (tryb konwencjonalny, jeśli z termoobiegiem to niższa temperatura). Wysmarować brytfannę masłem.
Pokroić kabanosy krążki, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,po chwili dodać cebulę i paprykę pokrojone w kostkę. Dusić pod przykryciem ok 5 min żeby trochę zmiękły.
Dodać kukurydzę, fasolkę i pomidory z sosem (z puszki). Dusić wszystko ok 10 min żeby smaki się przegryzły, ale mieszając żeby się nie przypaliło.
Na każdy naleśnik nakładać ok 2-3 łyżki farszu, zawijać w rulony i układać obok siebie w brytfannie. Na spodzie garnka zostanie "sok", dodać łyżkę keczupu i śmietany i doprawić ziołami prowansalskimi.
Na naleśnikach ułożyć plasterki sera żółtego i zalać powstałym sosem. Zapiekać ok 20 min na środkowej półce.