Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem czy to danie ma coś wspólnego z kuchnią meksykańską, bo w Meksyku nigdy nie byłam, ale te składniki kojarzą mi się właśnie z tym krajem, stąd ta nazwa. Zresztą najważniejszy jest tu smak, a zapewniam, że ten jest baaardzo dobry :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421415
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2069
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2186
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421415
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2069
Składniki
Usmażyć naleśniki. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni (tryb konwencjonalny, jeśli z termoobiegiem to niższa temperatura). Wysmarować brytfannę masłem.
Pokroić kabanosy krążki, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,po chwili dodać cebulę i paprykę pokrojone w kostkę. Dusić pod przykryciem ok 5 min żeby trochę zmiękły.
Dodać kukurydzę, fasolkę i pomidory z sosem (z puszki). Dusić wszystko ok 10 min żeby smaki się przegryzły, ale mieszając żeby się nie przypaliło.
Na każdy naleśnik nakładać ok 2-3 łyżki farszu, zawijać w rulony i układać obok siebie w brytfannie. Na spodzie garnka zostanie "sok", dodać łyżkę keczupu i śmietany i doprawić ziołami prowansalskimi.
Na naleśnikach ułożyć plasterki sera żółtego i zalać powstałym sosem. Zapiekać ok 20 min na środkowej półce.