Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem czy to danie ma coś wspólnego z kuchnią meksykańską, bo w Meksyku nigdy nie byłam, ale te składniki kojarzą mi się właśnie z tym krajem, stąd ta nazwa. Zresztą najważniejszy jest tu smak, a zapewniam, że ten jest baaardzo dobry :)
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91026
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38302
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 290
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91026
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38302
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 290
Składniki
Usmażyć naleśniki. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni (tryb konwencjonalny, jeśli z termoobiegiem to niższa temperatura). Wysmarować brytfannę masłem.
Pokroić kabanosy krążki, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,po chwili dodać cebulę i paprykę pokrojone w kostkę. Dusić pod przykryciem ok 5 min żeby trochę zmiękły.
Dodać kukurydzę, fasolkę i pomidory z sosem (z puszki). Dusić wszystko ok 10 min żeby smaki się przegryzły, ale mieszając żeby się nie przypaliło.
Na każdy naleśnik nakładać ok 2-3 łyżki farszu, zawijać w rulony i układać obok siebie w brytfannie. Na spodzie garnka zostanie "sok", dodać łyżkę keczupu i śmietany i doprawić ziołami prowansalskimi.
Na naleśnikach ułożyć plasterki sera żółtego i zalać powstałym sosem. Zapiekać ok 20 min na środkowej półce.