Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekane miniszaszłyki"
Gruszki umyj, obierz ze skórki, przekrój na ćwiartki, pozbaw gniazd nasiennych. Owoce ułóż w miseczce i skrop sokiem wyciśniętym z połowy sparzonej cytryny.
Plasterki szynki (najlepiej z tłuszczykiem) rozłóż na desce. Orzechy włoskie zrumień na suchej patelni, posiekaj. Rozłóż na plasterkach szynki. Ser mozzarella osącz, pokrój na 8 kawałków. Umieść z orzechami na szynce, zroluj.
Na drewniane szpadki nadziewaj na przemian ćwiartki gruszek oraz szynkowe ruloniki. Umieść miniszaszłyki na wyłożonej pergaminem blasze. Piecz w 180 st. ok. 15 minut. Po tym czasie gruszki polej płynnym miodem i dopiekaj jeszcze 5 min. Ozdób rukolą i ziołami.
Czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 2,80 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety
Gulasz zwykle podajemy z pieczywem - to moja na szybko wymyślona wariacja ;)...
Odsłon: 10312
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 10
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 167
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna mielonka, idealna wędlinka na kanapki. W połączeniu z plastrem...
Odsłon: 10
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 167
Składniki
Gruszki umyj, obierz ze skórki, przekrój na ćwiartki, pozbaw gniazd nasiennych. Owoce ułóż w miseczce i skrop sokiem wyciśniętym z połowy sparzonej cytryny.
Plasterki szynki (najlepiej z tłuszczykiem) rozłóż na desce. Orzechy włoskie zrumień na suchej patelni, posiekaj. Rozłóż na plasterkach szynki. Ser mozzarella osącz, pokrój na 8 kawałków. Umieść z orzechami na szynce, zroluj.
Na drewniane szpadki nadziewaj na przemian ćwiartki gruszek oraz szynkowe ruloniki. Umieść miniszaszłyki na wyłożonej pergaminem blasze. Piecz w 180 st. ok. 15 minut. Po tym czasie gruszki polej płynnym miodem i dopiekaj jeszcze 5 min. Ozdób rukolą i ziołami.
Czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 2,80 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 84
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 105