Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spontan.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8644
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7225
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4936
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327870
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8644
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7225
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4936
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327870
Składniki
Z udek zdjąłem skórę, mięso podzieliłem na mniejsze kawałki. Makaron ugotowałem w lekko osolonej wodzie. Przygotowałem sos beszamelowy, dodając do niego ser kozi. W żaroodpornej formie ułożyłem na dnie wędzone skórki z udek kurczaka, na nich rozłożyłem ugotowane muszle, które wypełniłem kawałkami mięsa i cząstkami pokrojonej marynowanej papryki. Na wierzchu rozłożyłem białe szparagi z zalewy. Zapiekankę zalałem sosem. Całość oprószyłem słodką papryką. Zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez 20 minut.